School: An Bloscaod Mór

An Blascaod Mór, Co. Kerry
Máire Nic Gearailt

1. (continued from previous page)
    ins na cuaiseanna ag trial ar na clocha lé heagla go gcidhfeadh báid na Sasanach iad a bhí ar dtóir timcheall na n-oileán. Séipéal beag do b'eadh é seo. Ach ba chum leó ach an t-Aifreann. Istig a bhíodh an sagart agus an cléireach ach amuig a bhíodh na daoine mar bhí sé ana bheag.
    Aon lá amháin dúbhairt an cléireach leis an sagart gur mhaith an rud ainmneacha do sgríobh ar an Áltóir chuin go gcidfeadh na daoine do thiocfadh na ndiaidh gur anso d'fulaingeadar féin a bpeacaí chuin a n'anam do shabháil. Ach ní féidir na hainmneacha beaga so do léigeamh anois mar táid ró aosta. Oidhche amháin agus iad ins na campana do chualadar mar a bheadh glór toirníghe. Do thuigeadar go raibh fear aca ana mhor leis na Sasanaig. Do
    Máire Ní Guithín