Scoil: An Bloscaod Mór

An Blascaod Mór, Co. Kerry
Máire Nic Gearailt

Ar an leathanach seo

1. Do bhí an saoghal go cruaidh ag na sagairt bochta an tráth san. Do bhídís ar teicheadh i ngach áit agus do b'é an seift ná culaith tailliúra nú culaith gábhann do chuir las amuigh ortha agus a gculaith féin istigh. Do bheireadh cruadhtan maith ar na sagairt bhochta agus do deiridís an t-Aifreann i n-áiteannta uaigneacha.
    Scéal.
    Uair amháin do chuaidh sagart ar teicheadh ó'n namhaid agus culaith an táilliúra air. Do bhí a chuid eadaigh féin las istig air. Sé an áit a chuaidh sé ná amach ar speir chaol dainnséarach atá ag rith amach ó Thúr an Daingin. Tá an speir seo ag rith
    Máire Ní Guithín