School: An Bloscaod Mór

An Blascaod Mór, Co. Kerry
Máire Nic Gearailt

1. (continued from previous page)
    Glóire. Déirc ó'n Sprid Naomh d'ár gcroí agus d'ár mbréithre; gach nidhe a iarrfam Dia d'á réidhtheacht. Iarraimíd déirc do shólás agus d'aoibhneas na bhflathas, dar n-anam agus d'anam na marbh.
  2. Síothcáin ar dtighearna Íosa Críost fé bhríghe a pháise agus a chroise beannuighthe Íosa rí na nGiúdeach. Maighdean is a Mhuire mháthair, comairce na Naomh aingil eadar ghuidhe na deilbh feiréan idir mé agus mo namhaibh go léir istig agus amuich, anocht agus ar uair mo bháis.
    Amen.
    Cuirim m'anam ar chumairce Chríost. Ó a Íosa agus Eogháin baiste agus a dhá aspal deag. Teidhim ar chomairce Chríost na mbeann.Chuirim an chrann ar céasad Críost idir mé agus an tromluighe agus idir mé agus gach ní eile a bheidh ar mo tíghe.