School: An Bloscaod Mór

An Blascaod Mór, Co. Kerry
Máire Nic Gearailt

1. (continued from previous page)
    an botháin. Bhí sé ag búirig san doras go fíochmhar. Bhíodar sgannraighthe le heagla go leagfadh sé an bóthar anuas ortha. Bhí fear misnig ortha.
    D'eírig sé agus dúbhairt go raghadh sé féin amach agus mbeadh fhios aige cad a bhí amuigh. Chuaidh sé amach agus do cheangail sé féin agus an rud amuigh na céile pé sórt é. D'árduig sé leis an bhfear, ní fheacadar riamh ó shoin é.
    Cóiste balbh. Fadó ariamh do ghabh coíste balbh ó thaobh taobh an bhaile seo. Ní raibh faic le feiscint acht an mac alla ar an fad agus dúbhairt na daoine gur cóiste balbh a bhí ann.
    Bád síde. Bhí bainntreach i mbaile Mhic an Daíll ar thaobh chuain an Daingin do cailleadh mac leí, ní leigfí aon