School: An Clochar, Banada (roll number 11887)

Banada, Co. Sligo
An tSr M. de Lellis

1. (continued from previous page)
    bhí an Sagart ag dul tart, ag dul go duine a bí tinn sa bparoiste; táinigh madradh mór dubh amach agus cuir sé an sagart agus an gluaisteán tar an claidhe. An lá dár gcionn táinigh an Sagart agus bí sé san aith ag leigheadh ar feagh uaire a cluigh. Cuir sé an spriod isteach san abann agus tá sé ann anois agus beidh go gcionn cead bliainamh. Thiocfaidh sé amach arís. Deirtear gurabh é an Deabal féin a bí ann ag iarraidhe cosgh a cuir leis an sagairt a dtreo go mbeadh an fear tinn aige féin. Ní raibh an fear ag foisidin le fice bliain roime sin.
        1. buildings
    Máighréadh Breathnach