School: Druimín (roll number 9438)

Drummeen, Co. Leitrim
Tomás Ó Ceallaigh

ar na rollaí 81 buachaill agus 73 calíní.
    £10-15-11 an pháigh a bhí ag dul don príomh oide san ráite agus £6-11-4 an méid a bhí ag an gcongantóir. Gidh go raibh an mheid sin daltaí ar na rollaí ní raibh lion mhór ag freastal ar an sgoil gach aon lá. Ní raibh aon faithche leis an sgoil sin agus is ar an mbóthar a bhíodh na páistí ag sugradh - céithre suideacháin agus ceithre binnse a bhí san sgoil. Ba le athair Tomás De Bruin an talamh ar ar tógadh an sgoil.

Matias Ó Caisín
  2. Thosuigh an fear seo ag múineadh do roinn an oideacas san mbliadhain 1867. San sgoil i Mullach Broc a thosuigh sé. Bhí sé ag múineadh i sgoil Mullach Broc i nGort an Iubhair agus i Druimín. Le linn do bheith in a múinteóir chuaidh sé go dtí an Oilean Úr. Bhí sé in a oide catoiliceach acht thug sé dulgas an tSligne(?) do bhuachaill óg ann agus chaill sé a phost. Tháinig sé arais go hEireann(?) agus thosuig sé ag múineadh annseo airist.
        1. buildings