School: Baile a' Mhuilinn (Cailíní)

Milltown, Co. Galway
Siobhán, Bean Uí Dholáin

1. Bhí bean ann fadó agus bhí bhó aicí. Agus ní raibh féar aicí di. Chas ministéara uirrí lá. Dubhairt sé leis an bhean, "An bhfuil féar agat dón bó," Agus dubhairt sí nach raibh. Labhair an ministear leis an mnaoi agus ar seisean, "Ma téigeann tú go dtí an seipeal Protustunach Diar Domhnach tabharfadh mé féar duit don bhó". Dubhairt sí go racadh sí go dtí an seipeal Protustunach Dia Domnaigh.
    Cásadh an ministéara uirthí cupla lá 'na dhiaidh sin. Labhair an ministéar leis an mnaoi agus ar seisean, "Ní fhaca mé thú ag an seipéal Protustunach Dia Domnaig. Dubhairt sí go racadh sí go dtí an seipéal Protustunach cun féar a fhágail don bó agus go racadh sí go dtí an seipéal Catoileach le maitheas a h-anam.
    Nellí Ní Maolánaigh
    Cáit Bean Uí Maolánaigh