School: Baile a' Mhuilinn (Cailíní)

Milltown, Co. Galway
Siobhán, Bean Uí Dholáin

1. (continued from previous page)
    fuair siad beagán airgead as sin. Bíonn cuid de na daoine go h-an mhaith leis ná tinncéirí agus bíonn cuid eile agus ní tugann siad aon rud do'n ná tinncéirí. Bíonn siad ag siubhal gach lá o mhaidin go h-oidhche.
    Bíonn cuid aca ar meisge gach lá agus bíonn siad ag troid leis na tinnceírí eile. Bionn cuid de'n ná tinnceírí an crosta. Bíonn cuid aca in-an citeal agus saspan a dheasughadh. Bíonn gabhar aca go minic chun bainne a thabhairt doibh. Bionn go léor capall acha chun an trucaill a tharraingt. Bionn campa deas ag cuid aca. Deantar canna agus diolann siad iad leis na daoine. Bionn go léor tinncéirí lé feiscint ins ná bailte móna.
    Fuair mé an eolas seo o mo shean-mathair Siobhán Ní Aodhgáin, Béal Atha Mara
      1. people by social grouping