School: Baile a' Mhuilinn (Cailíní)

Milltown, Co. Galway
Siobhán, Bean Uí Dholáin

1. Is minic a geibheann ná daoine rudaí ins an bportach. Chuala mé sgeal í dtaobh beirt fhear a fuair bad ins bportach. Bhí beirt fhear ag baint móna lá ins an bportach . Bhí an portach an mór agus nuair bhí an fear ag baint ná móna fuáin sé piosa mór adhmad agus céardh ab'ead ann ach bad mór.
    Dó glanadar an bad annsin bhí dath bearg air.Cuireadh an bad gó dtí an Múisíum í mblath cliath agus tá sé lé feiccáil ann fós cúpla seachtmhaine in a dhiaidh sin fuáir m'athair agus fear eilecroga ime ins an bportach .Ní ins an portach ceadhná a fuaireadar é . Dó bhí an croza sin ag m'athair ar feadh deich mbliana agus dó briseadh é dha bliadhair ó shoin
    Máire Nic Aodhagaín
    Ballymary, Co. Galway