School: Baile a' Mhuilinn (Cailíní)

Milltown, Co. Galway
Siobhán, Bean Uí Dholáin

agus eadaigh agus go leór rudaí eile ins na siopaí.
    Is maith an rud dos na siopaí agus dos na tighte bídh aonach a bheith ins an baile mar caitheann na daoine go leór airgead ag ceannacht té agus siucra agus eadaig agus rudaí mar sin agus geibheann na siopadoirí an airgead sin.
    Bionn go leór tinceirí ar an aonach. Bionn cuid aca ag dul timceall an baile ar lórg pineacaí agus bíonn cuid eile aca ag seinm ar beidhlín no rud eile mar sin. An airgead a geibheann siad ar an aonach ceannuigeann siad "portar" leis agus bíonn siad ar misnigh sar a theigeann siad abhaile.
    Beithidigh agus caoraí is mó a dioltar ar na h-aontaigh anois. Ar na h-aontaigh is eadh a dioltar na mucaí fadó ach dioltar an cuid is mó dos na mucaí on duitche seo ins an monarca muc atá curthá ar bun i gCláir Cloinne Muiris anois
        1. trade
    Treasa Ní Maoilaín