School: Baile a' Mhuilinn (Cailíní)

Milltown, Co. Galway
Siobhán, Bean Uí Dholáin

1. Tá mé in mo comhnudhe i gCilléinin, Tá feirm ag m'athair ann. Tá acra portach aige fresin,Tá an portach in aicí le mo teach lionn m' athair ag baint n mona ann san samraidh.
    Dhá bhlian ó shoin fuair m'athair piosa mit ime agus deich fáinne ' copar' Tá na fainní coppar againn sa mbaile fos ach níl am im . ¸haitheamar an im amach agus bith n cearca agus na lacin é. Bhí piosa eadach ceairgailte taobh amuig de'n ime agus bhí an coppar in a líne agus bhí fainne mor i lár an líne.
    Bhí sé sios deic troig ó bharr na móna . Bhí an im ar taob amain de'n portach agus an 'coppar' ar an taobh eile.
    Tá an
    Caitlín Ní Congaile