School: Dealgain (roll number 11770)

Dalgin, Co. Galway
Breandán Ó Riain

1. Fadó bhí buachaill ann agus bhí a mháthair an tinn agus bhí ar an mbuachaill sgéal a chur ar an dochtúir teacht go dti a mháthair.
    An oidhche roimhe-san bhí sioch trom ann agus bhí an buachaill ag dul treasna geata agus bhí madadh mór ag teacht amach an geata
    agus thosuigh sé ag tafaint. Rith sé in dhiaidh an bhuacala agus do chrom an buachaill síos chun cloch a fhágháil. Acht ní raibh aon mhaith aige ann. Bhí an cloch gramaidhche don talamh "Is aisteach an áit é seo arsa an buachaill mar tá na clocha gramaithe ann agus madaidh sgaoilte.
    Mícheál Ó lOCHLAINN
    Cloonagh, Co. Galway