School: An Fháirche (Buachaillí)

An Fhairche, Co. Galway
Énrí Ó Máille

1. (continued from previous page)
    siad. Dha chur thainig an buachaillin chuig an teach agus d'fhiarr se an bhraithlin ar cheann do na cailini aimsire. Leig se ar fhein gurb e ceann do na saighdiuiri a bhi ann. Nuair a thainig an Ri ar ais bhi an bhraithlin imthighthe.
  2. Bhí fear na chomhnuidhe fadó i gCillbhrighde. Brian Bréagach an tainm a bhí air. Bhí teach beag aige féin agus ag a bhean ag bárr an chruic. Ní raibh de shlighe bheatha aige acht ag díol poitín. Bhí capall breágh glas aige agus bhíodh sí aige a díol an phoitín. Chuaidh sé lá amach agus chonnaic na gárdaí é agus lean siad é go dtí an teach. Nuair a bhí sé inaice an tighe dísligh sé den chapall agus chaith sé cúpla punt i n-aoileach an chapaill agus dubhairt sé leis na gárdaí go raibh an capall lán do
    AT1535: The Rich and the Poor Peasant
    AT1539: Cleverness and Gullibility