School: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    aosta ann. Tagann na daoine ó chuile ceanntar ann. Bíonn an spórt ag an aos óg an lá sin. Bíonn lá le Pádhraig i g’comhnuidhe ar an 17ad de mhí Márta lá saoire is eadh é agus caitheann na daoine an t-seamróg ina g’cuid eadaigh. Ní fhásann an t-seamróg i n’áit ar bith act in Éirinn agus nuair a bhíonn na daoine ag cur seamróige go Méireacá nó go Sasana no go h-áit ar bith eile. Sin é an fáth go b’fosgaltar na leitreacha da n’dairighidís aon rúda ins an leitir agus má bhíonn baintear amach é mar ní mhaith leo é bheith ag fás in áit ar bith act i nÉirinn.
    Bíonn go leor cabán ar an tsráid an lá sin bíonnn lucht na gcabán ag díol milseáin agus go leor rudaí eile. Bíonn athas ar na páistí an lá sin
    Bíonn rud amháin ar
    Máire Nic Aodhagáin