School: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. Bhí fear nn fadó agus bhí se an saidbhir. Bhí aon inghean amháin aige agus bhí an grádh aige dí. Bhíodar gcomhnuidhe i teach mór deas agu ní raibh aon rud ag cur trioblóide orra.
    Act lá amháin thainig tinneas ar an bhfear agus fuair sé bás. Bhí an bhrón ar an gcailín agus thuit sí marbh le tinneas croidhe. Tháinig go leor daoine go dtí an socraid act bhí aon fhear amháin ann agus bhí sé ag féachaint ar chuile rud a bhí ag siubhal am. Níor cuireadh síos san uaigh mar a cuirtead na daoine eile act cuireadh isteach i teach iad.
    An oidhhce sin. Tháinig an fear a bhí ag féachaint ar gach rud, mar chuala se go raibh go leor clocha luachmhair agus fainní liachmhara curtha leis an gcailín. D'oscail sé an doras a bhí ag dul a bhí ag dul isteach san sean-teach agus chuaidh sé isteach ann. Nuair a bhí sé istigh
    AT0990: The Seemingly Dead Revives
    Bríghid Ní Ghiobúin