Scoil: Clochar na Fáirche (uimhir rolla 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    nach leigfeadh sé fein a bhean obair mar sin a dhéanamh agus mar gheall ar sin d'eirig go breagh leis an mnaoi nua-phósta agus bhí saoghal breágh aice fein agus mac an riogh uaidh sin amach
  2. Mac na Baintreabhaighe
    Bhí baintreabhach ann fadó agus bhí mac aice. Seán abhí mar ainm air. Caith sé bliain is ficead istigh sa gcliabhán. Bhíodh a mháthair ag obair uile lá idtigh feilméara.
    Dubhairt an feilméar lá leis an máthair gur mhór an náire di gan an mac do chur ag saothrú a bheatha. Chuaidh an bhean abhaile agus ars sise le Seán "Eirigh suas as sin agus teirigh ag saothrú do bheatha feasta". D'eirigh sé agus thosuigh sé ag baint fhaid as fein. Bhí an bhliain an fhliuch agus fuar agus ní raibh aon
    AT1525: The Master Thief
    Micheál Ó Máille