School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. An Biorán Suain.
    Bí fear ann fadó agus ní raibh aoinne sa teach leis acht a mháthair. Bhíodh sé ag imtheacht ar a chuairt uile oidhche. Tráthnóna amháin agus é ag dul amac mar ba gnáthach leis labhair a mháthair agus dubhairt sí gur bhfearr leis bean d'fháil dó féin ac níor thug an mac aon áird uirthi.
    Ag teacht abhaile dó Oidhche Samhna casadh triúr fear leis agus iad ag iomchar comhrann. Labhair sé leo agus ars eisean "Tá ualach mór orraibh Bail ó Dhia orraibh" Ar an bpoinnte dubhairt sé na fochla sin ná leagadar an chomhra agus d'imthigheadar as amharc. D'oscail an fear an cómhra agus céard a bheadh istigh innti ac bean áluinn agus í beo. Thug sé leis abhaile í
    Chuir an mháthair fáilte rómpa. "Tá mé ceaptha" ars an mac go bhfuil an bhean so lag tabhair rud eicint le
    AT0990*: A Merchant's Son Finds the Princess Wounded in a Coffin
    Mícheál Ó Dabhoráin