School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    sí leis é a casadh níos fuide. Chas is chas sé go raibh sé taobh amuigh de'n doras. Nuair fuair an bhean taobh amuigh de'n doras é gearr sí an súgán agus dhún sí an doras air.
  2. An Chaora.
    Bhí fear ann fadó agus bé an t-ainm do bhí air ná Mairtín. Gach oidhche mharbhadh sé caora. Ní leigeadh sé aon oidhche thairis nach mharbhóchadh sé ceann. Cailleadh an chéad bhean a bhí aige agus phós sé arís. Níor chuir an chéad bhean suas riamh leis an gcaora do mharbadh. Acht an dara bean do bhí aige ní leigfeadh sí dó aon cheann do mharbadh cor a bith
    Oidhche amháin thug sé caora isteach Bhí an bhean ar buile agus ars sí "Go n-ithidh an deamhan an chéad píosa de'n chaora sin." Ach mar sin féin mharbh sé an chaora. An lá ina diaidh sin bhí sé féin agus a mhac ag obair amuigh ar an bhfeirm. Chuir an bhean píosa de'n fheoil ag bruith. Nuair bhí