School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    Bhí feilméar ann aon uair amháin agus bhí beirt mhac aige. Nuair d'fhás siad suas d'imthigh siad ar aimsir. Chuaidh duine aca ag obair don fhear amuigh fe'n dtuaith agus chuaidh an dara mac ar aimsir do mhnaoi uasail. D'eirigh go h-an mhaith leis an fear a bhí amuigh fe'n dtuaith ach bhí an buachaill eile cráidhte.
    Annsin casadh am bheirt mhac le na chéile lá amháin agus bhí siad ag cainnt ar feadh tamaill. Socruigheadh eatorra go ndheanfaidís malairt oibre agus chuaid an chéad mhac ar aimsir go teach na mna uaisle.
    An chéad oidhche dó raibh sé ann thug sé a leaba air féin mar ba gnáthach leis. Ní raibh sé ibhfad ina chodladh go dtáinig an bhean uasal isteach agus srian aice. Chraith sí os cionn an fhir í agus rinne sí capall de. Chuaidh sí ag marcaidheacht air annsin agus as go bráth leithe go
    Micheál Ó Mhaolruaidh
    Feirmeoir