School: Corr na Móna

Corr na Móna, Co. Galway
P. Ó Maille

1. Sgéal
    Bhí fear ánn fadó agus sé an tainm a bhí ar Seán. Bhí sé ina toobha báithreóir Tráthnóna amáin agus é amuigh sa ngaraidhe ag obair Earraighe. Tháinic fear aige ag iarraid ar a theacht a bualad báithre ina leithidhe seo go pháirc Dúbhairt sé leis gan innseact do duine a bit go raibh sé a dul ánn
    Chuaid shé abaile agus níor leig sé ar féin tada. Chuaid siad a chodladh an oidhche seo. Thuit an bhean agus an chlann ina gcodladh ach níor thuit an fear. Deirigh sé agus cuir sé ar a chuid éaduig agus chuaid sé ag an bpáirc a bhí ceaptha dhó agus bhí na sidheóga annsin roimhe a bualadh báithre. Bhí dhá thaobh acu Bhí fear saogalta ag an dhá thaobh
    Dhá gcliseadh an taobh a raibh Seán air bhí siad lé na mharb agus dhá gnothuigeadh siad bhí sé lé gé agus gandal lac agus bárdal bó agus tarbh, Caora agus rotha Capall agus staill. Asal agus staill gabar agus pucidhe gan cineál
    Máirtín Ó Duithche
    Baile an Tobair, Co. Galway