School: Tír na Cille (roll number 11884)

Tír na Cille Thuaidh, Co. Galway
Teachers:
Seán Maguidhir Maighréad, Bean de Buitléir

1. (continued from previous page)
    tú rud a shocrú liom i dtosach." "Tá go maith" ars an buachaill "cé'n rud é." "Bhuel" ars an fear "má dhéanann tusa rud nach mhaith liom-sa tig leat mo dhá chluais a bhaint díom agus má dhéanann mise rud nach mhaith leat sa tig liomsa na cluasa a bhaint dhíot."
    Ar maidin deirigh an buachaill agus nuar a tháinig sé aníar as an seomra, bhí a bhéile réidh ar an bhord nuair a bhí sé ag ithe díárr bean an tighe amach é, chuaidh an buachaill amach agus nuair a tháinig sé isteach bhí a bhéile ithte ag an coin." "Cá bhfuil ma bhéile" ars an buachaill. "Dith an cú é" ars fear an tighe "acht bhfuil tú ag fághail aon lucht air." "Tá" dubhairt an buachaill, agus bhain an fear an dhá chluais de, agus cailleadh é.
    Dimthigh an dearbhrathair eile annsin agus chuaidh sé chomh fada leis an teach céadhna, agus sé an socrú céadhna a rinne sé is rinne sé leis an dearbhrathair eile. Dfhan an buachaill annsin, agus nuair a déirigh sé lár na mháireac, bhí a bhéile ar an bhord roimhe agus bhí sé ag ithe nuair a dhíarr an bean amach é, agus nuair a tháinig sé isteach, bhí a bhéile ithte ag an gcoin.
    AT1000: Bargain Not to Become Angry
    AT1004: Hogs in the Mud; Sheep in the Air