School: Cloch Bhreac (roll number 12106)

An Chloch Bhreac, Co. Galway
Pádraig de Búrca

1. Bhíodh go leor sníom agus cárdáil a déanamh san tír seo fadó. Tá béagan dhá deanamh acu i gcomhnaidhe ach níl mórán, an oiread agus a bhíodh fadó. Bainainn siad an olann do na caoire ar dtúis agus annsin nigheach siad é. Annsin spionach siad é agus chuirfhadís olaí ann. Annsin cárdáileann siad é le cáirlaí agus déaneann siad róilearachaí dhe. Nuair a bhéith sin déanta acu, feadhainn siad túirne agus déanann siad snáithe do na róilearachaí. Annsin déanann siad ceirtlín de, agus annsin tugann siad ag an fiadóir é agus déaneann sé breidin as. Annsin tugann siad abhaile é, agus déanann siad plúidinnaí dhe agus go leor rudaí eile as.
    Eibhlín Ní Mhuráin