School: Cloch Bhreac (roll number 12106)

An Chloch Bhreac, Co. Galway
Pádraig de Búrca

1. (continued from previous page)
    láir na bharách. Dinnis an fear go dtháinic an neach go dtí é tré h-uaire ag rádh leis go raibh cisté óir i bhfolac dhó faoí charraghán mhór clóch i bhpáirc an Mhuilinn, agus dubhairt sé go ráchad sé dhá thóireacht. Chuaidh sé go dtí an t-Sean Bhean acht ní rachadh sí leis le faitcíos roimh an bhpeiste do bhí ag cúdach an chisté óir, go mbhearac sí uirtí. Ní bfhuair an fear an cisté óir nuair nach ndeacaí an Sean Bhean leis dhá tóruigheacht, agus tá sé ins an n-áit ceadnaí fós.
  2. Chualaidh mé go raibh cisté óir i bfholac i mBhaile an Tobáir, gCorr-na-Móna, agus gúr faoí bhún cloch mhór ata sé. Tá sé tugthaí síos gur shean bhean a chuir ann é ins an t-sean aimsir le faithcíos go ngoidthe uaithe é, agus fuair si bás sul ar thúg sí leití é. Nuair a bhi sí dha chúr i bfolach thug sí cáilin béag leití agus chuir an bheirt acú i bfolach é agus
    Brighid Ní Mhaithnín
    Meicheal Ó Mhaithnín