School: Driseachán (roll number 16647)

Driseachán, Co. Galway
Nora Ní Mhaolchaoin

1. (continued from previous page)
    de spás ar an Aibreán. Sul ar raibh na trí lá caithte bhí an t-sean bhó préachta. Tugtar trí lána sean-bhó ar na chéad trí lá d'Aibreán ó shoin.
  2. 8) Tugtar Fóghmhar na nGéabh ar an gcéad naoi lá de Dheireadh Fóghmhair. B íonn an Fóghmhair cruinnighthe isteach ag na daoine agus seólann siad na géabha isteach ins na páirceanna leis an síol a phiocadh ionnus nach ngabhfaidh dada amudha.
  3. 9) Tagann ceithre rabharta mhóra 'sa' mbliadhain - ceann faoi Fhéíl Michíl, ceann faoi Fhéíl t-San Seáin ceann faoi Nodhlaig agus ceann faoi Cháisg. 'Sé rabharta na Cásga an ceann is mó agus bíonn an taoide an-árd le n-a linn.