School: Driseachán (roll number 16647)

Driseachán, Co. Galway
Nora Ní Mhaolchaoin

1. (continued from previous page)
    áit seo. Rinne sé an-domáiste i n-áit ar bith a dtáinig sé go trom. Las na loig 'san áit a raibh sé séidthe bhí sé ó's cionn fiche troigh ar doimhneas. Nuair a bhí an sneachta cúpla lá curtha chuaidh daoine amach ag féachaint i ndiaidh a gcuid caorach agus fuaireadar a gcuid caorach féin agus a gcomharsan plúchta 'sa' sneachta. Is minic a bhíodh sgór nó leath sgór acu le chéile i n-aon logán amháin. Is beag duine 'sa' gceanntar seo ar fágadh aon chaora aige an bhliadhain sin. D'fhan an sneachta ar na cruic nó gur leágh teas na gréine i mí-Mheadhoin an t-Samhraidh é.
  2. Doineann

Ins an mbliadhain 1901 tháinig triomach mór.

2) Ins an mbliadhain 1901 tháinig triomach mór. Thosuigh an triomach i dtús an Aibreáin agus níor tháinig aon deór bháistíghe go dtí deiread an Iúil. I ndeireadh an Iúil thosuigh sé ag gleáradh báistighe agus níor
    1. processes and phenomena
    Áine Nic Allmhúráin