School: Driseachán (roll number 16647)

Drishaghaun, Co. Galway

Seán Ó h-Allmhuraín, caillte; i bEadh ós cionn 100 bl anois Clochbhreac
e

(no title)

Bhí bean i n-a comhnuidhe i mbárr na Cloichebrice fadó agus Máire na Móna an t-ainm a bhi uirthí.

Bhí bean in-a coimhnuidhe i mbárr na Cloichebrice fadó agus Máire na Móna an t-ainm a bhí uirthí. Bhi sí an t-saibhir agus bhí go leór beithideach aici. Bhí an oiread beithidheach aici agus- nuair a bhidís dhá seóladh go mbíodh an bóthar dubh acu ó bhárr na Cliche brice go dti An Tuarlaghach. Lá amháin thug Máire cuireadh do Thighearna Muigheó a theacht ar aimsear léithe. Nuair a bhí sé ag dul ag imtheacht d'iarr sí air píopa tabac a caitheamh léithe. Thug sí isteacht i seomra é a raibh bord i lár an (tighe) urláir ann. Is ar an mbord sin a bhí an píopa leagtha. Bhí na gcos as an bpíopa agus naoi gclocha tobaic a rachfadh ann. d'Feadfadh naonmhar a beith ag caitheamh i n-éinfeacht as. Ar deire

Áine Ní Allmhúráin
Cloghbrack Upper, Co. Galway