School: Driseachán (roll number 16647)

Driseachán, Co. Galway

1. (no title) (continued)

Bhí bean i n-a comhnuidhe i n-aice le Cruach Phádraig uair darb' ainm Eibhlís Ní Dhonchadha.

ariamh. Tá sé thar dhá chéad bliadhain ó chuir sí ann é.

Bhí fear i n-a chomhnuidhe i n-aice na fáirche fadó agus 'sé an t-ainm a bhí air ná Seán Ó Cullín.

Bhí fear i n-a chomhnuidhe i n-aice na Fáirche fadó agus 'sé an t-ainm a bhí air ná Seán Ó Cillín. Oidhche amháin bhí sé ag teacht abhaile dá chuairt chuala sé caoineadh taobh istigh de'n bhalla. Chuaidh sé isteach agus chonnaic sé fear óg i n-a shuidhe i gcúinne an bhalla. D'fhiafruigh sé de fáth a bhuadhartha agus dubhairt sé gur thosuigh a mháthair ag troid leis agus go dtí sin bhí fhios aige cá raibh go leor óir. Dubhairt Seán leis an máthair nár cheart dí a bheith ag troid le n-a mac. Tháinig an fios ar ais chuig an mac arís agus seo iad na h-áiteacha a thóruigh siad agus a bhfuaireadar ór ionnta - Cnoc Meádha agus
    Áine Níc Allmhúráin
    An Chloch Bhreac Uachtair, Co. Galway