School: Driseachán (roll number 16647)

Driseachán, Co. Galway
Nora Ní Mhaolchaoin

Bhí fear i n-aice le Gaillimh fadó agus bhíodh sé ag déanamh spiadóireachta do na lochlannaigh.

Bhí fear i n-aice le Gaillimh fadó agus bhíodh sé ag déanamh spiadóireachta do na Lochlannaigh. Níor innis sé dá bhean go mbíodh sé ghá dhéanamh ná níor innis sé dí go raibh sé ag cuidiughadh leobhtha ar aon bhealach. Lá amháin tháinig buachaill 'sa t-sráid agus é ag díol páipéar. 'Sé an rud a bhí ionnta ná ag moladh agus ag gríosadh na nGaedheal chun troid a dhéanamh i gcoinne na Lochlannach. Labhair an fear go garbh leis an mbuachaill agus dubhairt leis imtheacht as a amharc. Labhair an bhean go deas cineálta leis agus thug sí biadh is deoch dó. Nuair a bhí sé imthighthe dubhairt an fear leis an mnaoi nach bhféadhfadh sé cur suas léithe, agus go
    AT0875: The Clever Peasant Girl
    Áine Nic Allmhúráin