School: Driseachán (roll number 16647)

Driseachán, Co. Galway
Nora Ní Mhaolchaoin

1. Scéal (continued)

Bhí bean ann fadó agus bhí fear ann a bhíodh á bualadh.

(continued from previous page)
    bualadh. Tar éis a báis bhí sé lá ag cúmhdach beithdheach agus casadh dó í. Bhuail sí go millteach é agus caitheadh é iomchar abhaile.
  2. Scéal

Bhí fear ann fadó agus bhí capall aige.

Bhí fear ann fadó agus bhí capall aige. Gach oidhche leageadh sé an capall isteach i ngarradha cómharsan. Bhí buachaill greannmhar ar an bmaile agus bhí fios aige go ndéanadh an fear seo gach oidhche. Chuir sé brailín ar féin agus chuaidh sé amach. Nuair a bhí an fear ag cur isteach an chapaill d'éirigh an taibhse bán amach. D'éirigh an taibhse dubhamach i n-a dhiadh. Do beí seo an diabhal. Ní raibh eaglaar fhear an chapaill roimh cheachtar aca.Dubhairt sé "rith a thaibhse bháin ma bainfidh an taibhse dubh siubal asat"
    Áine Nic Allmhúráin
    10
    An Chloch Bhreac Uachtair, Co. Galway
  3. Scéal

Bhí fear ann fadó ann agus bhí sé an-t-saidhbhir.

Sgéal.
    Bhí fear ann fadó ann agus bhí sé an-t-saidhbhir Níor theastuigh uaidh aon chuid dá cuid airgid a bheith ag a mhac taréis a bháis féin. Lá amháin chuaidh sé féin agus a mhac ag iasgaireacht agus thug sé leis an mála airgid. Nuair a bhíodar ar an doimhneacht chaith sé amach an mála agus chuadar abhaile. Chongbhuigh an mac aireachas ar an áit agus chuaidh sé ann arís leis féin. Dá mhéad deifreach a bhí ar ag dul ann bhí níos mó ná sin air 'á fhágail mar bhí eascun i n-a luige ar an airgead. 'Sé an diabhal a bhí 'á chúmhdach