School: Coill Maolacáin (roll number 12644)

Béal Átha na mBreac, Co. Galway
Anna M. Ní Loingsigh

1. Fadó, bhí m'athair mór agus fear eile ag teacht abhaile ó'n aonach. Bhí siad ag marcaidheacht ar capaill. Bhí sé an óidhche orra. Nuair a bhí siad in-aice a bhóthair féin. Chonnaic siad searrach óg taobh síos de'n bhothar. Dubhairt m'athair mór leis an bhfear eile "An bhfeiceann tú an searracg óg? " "Ní fheiceann, cé'n áit a bhfuil sé," arsa m'athair mór. D'imrigeadar ceathramha míle nó mar sin agus chonnaic sé arís é. Bhí sé an-ghar de'n bóthar an t-am seo, agus cionn orra na capaill a chuir thart air. "An bhfeiceann tú anois é" arsa m'athair mhór arís. "Cé'n diabhal atá ort" agus ar an noiméad d'imigh an searrach. Thainig siad abhaile agus faitchíos orra.
    Deirtear má feictear taidhbhse nó aon ain-spioraid eile agus geasgna a dheanamh in a lathair go gcaithfidh siad imeacht.
    Mairghéad Ní Bhreathnach
    Mám Gamhna, Co. Galway