Scoil: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. Galway
Mícheál Ó Nualláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    bhfuil aon duine eile agad, tá ar seisean. Chuaidh Ceart ag marcuigheacht ar an gcapall acht níor chaith sí anúas. Is Tusa a bhí ann arsise agus phós sí é.
    Scríobhtha síios ó m-athair
    Seán Ó Flaithbheartaigh
    Gleánn Mór
    Sgéal
    Bhí cearc beag ann fadó agus ní raibh aicí ach í féin. Lá amháin chúaidh sí amach ag cartadh ins an ngarraidhe. Ní raibh sí ibhfad ag cartadh gur casadh gráine cruithneachtan léithí. Ó ars' sise ní bheidh easba plúir go bráth orm. Chuir sí an gráine agus d'fhás sé go maith. Núair a bhí an gráine fásta chuir sí go dtí an muillean é. Núair a tháinig an gáine amach ghlaoidh sí ar a comrádaí, ar an mada
    An Gleann Mór, Co. Galway