School: Tír an Fhiaidh

Tír an Fhia, Co. Galway
An tSr Máire

1. (continued from previous page)
    dhibir sé gach duine dá raibh ann as an Domhan Thoir. Phós sé fhéin agus igean sean nduine na féasóige liatha agus bhí bainféis orra ar feadh seacht n-oidhche agus seacht lá. Mhaireadar go sona sásta le chéile agus tar éis tamaill pósta dhóibh d'innis mac an ríogh dá mhuinntir cé'n chaoi a chuir sé na geasaí dhe.
  2. Bhí an Céatach agus an Lon Dubh ag dul ag aon choláiste amháin in Éirinn. Bhí cailín óg ag dul ag an gcoláiste freisin agus ní raibh fhios aca cé acu a phósadh an cailín óg. Cheapadar plean amach agus sé an phlean a cheapadar ná an dá dhoras a fhósgailt, agus duine aca a dhul amhach ins gach doras
    Sean Ó Conghalaigh
    Relative (other than parent or grandparent)