School: Leitirmealláin

Leitir Mealláin, Co. Galway
Éamonn Ó Gógáin

1. (continued from previous page)
    mháighistir chuige le 500 punt. "Seo dhuit 500 punt", adeir an máighistir mar d'oibrigh tú go han mhaith dhomh-sa. D'imthigh an fear go dtí áit uaigneas agus chuaidh sé isteach go dtí teach beag. Chuir sé a chuid airgid i bhfolach i mbosca. Tháinig beirt fhear isteach agus rugadar air go fíochmhar. Dubhradar leis. "Lámha suas", agus cheangluigheadar a lámha agus a chosa agus thosuigheadar ag cómhaireamh an méid airgid a bhí san mbosca. Chuadar amach agus bhí áthas an domhain orra agus tháinig mháighistir an mhaoir isteach agus gunna in a láimh aige. Bhain sé na sreanganna don fhear agus chuaidh an bheirt aca ag cuartighadh an bheirt "cowboys", Chonnaic siad iad ag dul síos cnocán glas féarach agus fuaireadar greim orra. Thosuigheadar ag troid go fíochnhar agus bhuaileadar an bheirt fhear. "Tabhair dhom mo chuid
    Tomás Nágla
    Seán Breathnach