School: Leitirmealláin

Leitir Mealláin, Co. Galway
Éamonn Ó Gógáin

1. (continued from previous page)
    a mhaide shiubhail agus nuair a bhí sé leath-bealaigh soir chonnaic sé beirt fhear agus iad ag tabhairt fear a bhí cáillte leó chuig an mbruighín. Bhain sé an fear uatha agus thug sé isteach chuig a mháthair é agus dubhairt sé leis fanacht annsin nó go dtiocfadh sé fhéin ar ais. Chuaidh sé isteach san teach a raibh an fear caillte in a chómhnuidhe ann agus bhí chuile dhuine san teach ag caoineadh. D'fhiafruigh sé dhóibh a raibh fhios aca céard a bhíodar a chaoineadh nó cé'n an [!] fáth a rabhadar ag caoineadh chor ar bith, agus dubhairt sé leó eirghe as. Dubhairt an t-athair nach bhfagfad sé an teach nó go n-ionnseóchadh sé dhó cé'n fáth a ndubhairt sé é sin. Dubhairt an fear leis a theacht leis fhéin agus cheapadar gur saobhachán-céille a bhí air. Fuaireadar an fear agus thugadar abhaile leó é. Nuair a chuadar isteach san teach d'imthigh an fear a bhí ar an gclár amach thríd an seimléar mar
    Cóilín Seóige
    Seán Breathnach