School: Leitirmealláin

Leitir Mealláin, Co. Galway
Éamonn Ó Gógáin

1. (continued from previous page)
    an trí chéad punt dhuit." Stop sé agus fuair sé an trí chéad punt. Bhí an-fhearg ar an Iúdach agus chuaidh sé chuig dlígheadóirí agus chuireadar daoine ghá thóruigheacht. Rugadh air agus tugadh chuig an gcúirt é agus bhí sé le bheith crochta. Dubhairt sé. "Ó thárla go bhfuil mé le bheith crochta tabhair cead dom port a chasadh. Tugadh cead dó port a chasadh agus nuair a chuala na dlígheadóirí é thosuigheadr ag damhsa. Choinnigh sé ag seinm agus bhí na dlígheadóirí ag rádh leis stopadh acht ní raibh aon mhaith dhóibh ann. Bhíodar ag tuitim ar an talamh le lagair agus tuirse agus dubhradar. " Ar son Dé stop agus crochfar an Iúdach in do aidh." Stop sé agus crochadh an Iúdach agus leigeadh an fear eile saor.
    AT0592: The Dance Among Thorns
    Maighréad Nic Dhonnchadha