School: Leitirmealláin

Leitir Mealláin, Co. Galway

Aois 73 bliain
    Gairm bheatha: feilméaracht
    Tógadh í i Leitirmaoláin agus chaith sí a saoghal ann.
    Chuala sí an t-eolas seo óna máthair Nóra Nic Dhonnchadha
    tuairim is 62 bliain ó shoin. Bhi Nóra Nic Dhonnchadha tuairim is 67 bliain d'aois nuair a d'inis si an t-eolas seo, agus chónaigh sí i Leitirmaoláin.
    An dáta ar scríobhadh an t-eolas seo san leabhar: 9.12.1937.
    Bíonn go leor daoine suibhail ag dul thart anois seachas fadó. Bíonn cuid acu an-chneasta agus cuid eile nach mbíonn mar bíonn siad ag goid earraí as na tithe a mbíonn siad ar lóistín iontu. Bíonn cuid acu ag insint scéalta agus cruinníonn na daoine isteach ag éisteacht leo mar bíonn siad an-spraoúil. Bíonn a gcuid éadaí leaba féin ag an gcuid is mó acu agus fágann siad málaí líonta le tuí le cur fúthu agus codlaíonn siad ar an teallach. Bíonn siad ag díol caintíní, snáthadaí, soithí, agus go leor earraí
    Maighréad Nic Dhonnchadha
    Maighréad Bean Mhic Dhonnchadha