School: An Druim (roll number 13528)

An Droim, Co. Galway
Micheál Ó Concheanainn

1. Bhí siopa i mo theach sa fadó. As Gaillimh a thughadh siad na rudaí. Bhí siopa eile thíos a n-iochtar Sheanna comh Mheas. Ceann sa Tráigh Bháin, bhí ceann eile thiar ar chloc an triolach. Thughadh siad iasg do na siopadóirí ar rudaí. Tughadh siad malaí fataí dóibh freisin, mar ní fhéadfaidís féin aon fataí a chur. Níor raibh ám aca féin le fada a dhéanamh mar caithfidís a dhul go Gaillimh ag iarraidh rudaí. Thugaidís féin as nGaillimh i mbád iad. Ní bhíodh mórán airgead ag na daoine le tabhairt do na siopadóirí. Thughadh na siopa go léir i naisge dóibh. Mhair cuid mhaith aca in-am sin i aimsear an ghorta. B'éigin dóibh sin éirge as na siopaí ar fad. Tá go leor siopaí ann anois.
        1. trade
    Máire Ní Threasuidhe