School: An Druim (roll number 13528)

An Droim, Co. Galway
Micheál Ó Concheanainn

1. (continued from previous page)
    Treasaidheacha. Ní raibh an idtoasach do na Conghnaile ach dhá theach. Dimthigh beirt as a dfhag tighthe ina dhiaidh agus cheannuigh deóigeach ceann do na tighthe sin. Tá teach eile ann le fear do mhuinntir Mhaolái as Poll Uí Mhuirinn, a tháinic isteach agus fear eile do mhuinntie Chúaláin as Poll Uí Mhuirinn. Ní raibh duine ar bith i dtosach ann ac Treasaidheacha agus Conghnaileacha. Dimthigh na daoine óga a bhí ina ndiaidh sin go Meiricá agus tháinic na daoine eile isteach. Ta goleó carraigeacha agus alltracha ann. Tá corr garrdha maith. Déanadh amhrán do bhean a bhí ann, Úna Dheas Ní Nidhe. Sí an ghaedhilge gnáth theangain na ndaoine.
    Garmna, Co. Galway