School: An Druim (roll number 13528)

An Droim, Co. Galway
Micheál Ó Concheanainn

1. (continued from previous page)
    ins an áit ar a dtugtar an sean-bhaile tá sé daithte leó. Deir na sean-daoine seo nach raibh teach ar bith ins an áit na bfhuil anois Gur ar an sean-bhaile a bíodh a raibh ar an mbaile ina gcomhnaidhe
  2. Tá Seana Comh Mheas i bporráiste na Ceathramhain Ruaidhe. Tá sé theach déag ann. Tá ceithre theach ceann slinne ann agus aon teach déag ceann tuighe agus teach amháin ceann soinc. Tá naoi mballa sean tighthe ann. Tá Loch Lobart ann. Tá ceathar o's cionn 70 blian, Liam Mac Donnchadha, Pádraic Ó Maoláín, Maighréad Ní Threasaidhe agus Siobhán Ní Threasaidhe. Tá go leór sgéalta agus tuaiseanna ag na sean ndaoine atá ann. Siad is fearr sa bparráíste. Siad clann Dhonnchadha an dream is fairsine ann. Don Druim a tháinic a m athair. Rinne sé teach i Seana Comh Mheas. Rinne a chlann cupla teach eile ann agus a dearbhráthair. Bhí fear do na Threasaidhe ina chomhnaidhe thíos i n-iochtar baile. Bhí triúr mac aige. Rinneadar tighthe dóibh féin. Tá trí chlann Conghnaile ann. Aon dream amháin iad féin agus na
    Garmna, Co. Galway