School: An Cnoc (Leitir Mór)

An Cnoc, Co. Galway
Teachers:
Bríd Puirséal Máire, Bean Uí Dhuibheagáin

1. (continued from previous page)
    agus nuair bhéas tú ag barr an chnuic feicfidh tú teach beag agus geata amach ar a aghaidh. Gabh isteach an geata agus isteach an doras leat. Tá na hadharca annsin ar an mbord agus an cleite istigh ins na hadharca. Beir greim ar an adharc ar dtúis agus núair bhéas tú 'sa doras caithfidh braon de'n uisge seo leis an bhfear a bhéas 'na chodhladh agus dúiseóchaidh sé. Rith tusa agus má bhíonn tú taobh istigh de'n geata marbhochaidh sé thú agus má bhionn tú taobh amuigh ní baoghal duit.
    Tháinig an fear agus dhúisigh sé an fear bhí 'na chodhladh. Tháinig an bhean agus nuair a chuaidh sí isteach rith an fear ina dhiaidh agus sé 'n sgéal bhí ag an mbean feasa "Scéal Chaillighe an Uathbháis".
    Colm Seóige
    An Cnoc, Co. Galway