School: Ros Muc

Ros Muc, Co. Galway
Stiofán Ó hOisín

1. Tá áit ar an Áill Buidhe agus sé an t-ainm atá air Áill na gCorp mar nbáthadh go leór daoine i n-aice leis an áit fadó. 'Sé a chaoi a báthadh iad iad thainig long isteach ann fadó agus chonnaic go leór daoine an long. San oidhche a tháinig sí ann agus chonnaic na daoine solus agus d'airigh siad go leor cainnte san long agus is gearr go dtáinig an long isteach agus níor leig an faitchíos d'aon duine a dhul go dhul go dtí an áit sin an oidhche sin.
    Ach ar maidin lá'r na bháireach chuaidh go leór daoine go dtí an Áill agus ní fhaca aon duine an long. Bhíodh daoine ag rádh gur báthadh daoine annsin an oidhche sin agus bhíodh na a bhí thart timcheall na haite ag rádh na ndearna an long ach a tígeacht isteach an oidhche sin
    Ros Muc, Co. Galway
    Áine Ní Dhroigneán