School: Ros Muc

Ros Muc, Co. Galway
Stiofán Ó hOisín

1. Aon lá amháin chuaidh ceathrar fear amach ar loch Eileabhrach tuairm's 10 mbliadhna ó shoin. Pádhraig Ó Maithnín as Cill Bhriocáin, Seán Ó Niadh as Turloch agus Micheál Ó Súileabháin as Áill Bhuidhe. Domhnach Cincíse a bhí ann. Tosuigh siad ag léimreacht sa mbád nuair a bhí siad i n0aice na talmhan agus d'iompuigh an bád agus báthadh beirt aca, Pádhraig Ó Maithnín as Cill Bhriocáin agus Seán Ó Niadh as an Thurloch. D'feach fear d'arbh ainm dó Seán Ó Griallius iad a shabháil ach is beag nar báthadh é fhéin ach d'éirigh leis a dhul ar taobh an bháid.
    Áine Ní Allmhuráin
    Cill Bhreacáin, Co. Galway