School: Ros Muc

Ros Muc, Co. Galway
Stiofán Ó hOisín

1. Is iomdha duine as Conamara a theigheann go h-Oileán Mhic Dara ag tabhairt turais. Ar an adh Meitheamh a thaganns an lá sin. Chuaidh daoine as Cárna agus as Maoinis go hOileán Mic Dara ag tabhairt turais an lá sin. D'imthigh siad le heirghe na gréine agus bhí an lá go breágh. Bhí sias le deich nduine sa mbád seoil. Is beag an smuaineadh a bhí aca ar an mbás an lá sin.
    Sheoladar amach nuair a bhí an ghrian ag dul faoi. Bhí dhá bád eile i n-éinfheach leo. Bhí an fear a bhí sa mbád as Cárna ar Meisge agus tháinic gala agus baitheadh an bád.
    Marcus Ó Conaire
    Pádraig Ó Conaire