School: Camus (roll number 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

1. Fadó nuair a bhí Naomh Pádraig in Éirinn thaínig sé lá go dtí an Mám agus d'fhan sé sgathamh maith ann. Annsin bhí leabaidh aige ann agus do is de chloich a bhí sí déanta. 'Chuile bhliadhain ar an Domhnach deireannach d'Iúl téigheann daoine ann agus bíonn siad ag tabhairt turais ann agus is iomdha duine a fhághann leigheas ann. Is beag nach bhfuil an leabaidh caithte anois. Mar 'chuile dhuine a théigheann ánn tugann siad píosa do'n leabaidh leobhtha abhaile agus tá sé ag laghdú i gcómhnuidhe.
    Ó Shinéad, Bean Ui Fhineachta a cualathais na paidreachai seo. B;as duthaigh Sheóighigh ó cheart í acht pósadh le fear sa Geann Treasna, Ros Muc, Co. na Gaillimhe í agus is ann a chaith sí an chuid eile dá saoghail
        1. saints
    Seán Ó Máille
    65
    Camas Uachtair, Co. Galway

A Mhuire dhílis is a Mháthair Íosa

Ó Shinéad, Bean Uí Fhineachta a cualathas na paidreachai seo. B'as Duthaigh Seóighigh ó cheart í acht pósadh le fear as Gleann Treasna, Ros Muc, Co. na Gaillimhe í agus is ann a chaith sí an chuid eile dá saoghail