School: Camus (roll number 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

"Níl mé in ann", adeir an bhean. "Caithfidh tú", adeir an rud.
    D'imigh siad leo go dtáinic siad go geata na roilige. Glaoidh an coilleach Mhartain. D'imthigh an rud dá druim agus cuaidh sí go dtí an teach slán sabháilte. Nuair a tháinic sí go dtí a
    h-athair, dubhairt sé léi a dhul go dtí an áit a raibh sí aréir.
    "Bíodh foighid agat", adeir an mháthair, "Níl a fhios agat cá raibh sí.
    Bhí an t-athair ag dul ar shocraide. Chuaidh sí in éinfheacht leis go dtí an teach. Chuaidh sí isteach sa seomra. Chuir sí gach duine as. Chuaidh sí go dtí an bhean a bhí ós cionn cláir. Thug sí a cuid fola agus min choirce do'n bhean agus bhí sí chómh maith is bhí sí ariamh. Bhí a fhios ag a h-athair cá raibh sí an oidhche roimhe sin.