School: Camus (roll number 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

1. (continued from previous page)
    mbéadh sé fhéin in ann na cleasa a dhéanamh ar nós an mhadaidh nach mbeadh aon obair air féin acht an oiread; go mb'fhéidir go bhfuighfeadh sé cuid den rudaí deasa.
    Maidin amháin nuair a leigeadh amach é rith sé isteach insan teach. Chaith sé é fhéin ar chúl a chinn ar an urlár. D'éirigh sé do léim suas ar an mbord. Rith an fear agus fuair sé maide agus thosuigh sé ghá lasgadh leis. Bhí sé a' ceapadh gur seafóid a bhí ar an asal bocht.
    Thug sé leath-mharbhughadh ar an asal agus é ag cinnt air é a chur amach. Ní raibh tada dhá bharr ag an asal acht a chnámha a bheith lonta. Sin é an méid dona rudaí deasa a fuair sé, an créatúr.