School: Fearann an Choirce (roll number 14532)

Fearann an Choirce, Co. Galway
Seán Ó Maoldhomhnaigh

1. (continued from previous page)
    Déanadh teine thiar ar Creig an caisil le onóir a thiubhairt do Miss Digby. Is shoir idteach na cúirte a thiubhairt na cíosa. An uair a thagadh Thomson go h-Árainn, an té nach n-íocfadh an cíos cuirfeadh Thomson amach iad. Nuair a bhí Thomson in Árainn an uair dheirdeanch rinne ceathrar fear as Cillrónáin “Plan” suas dá bhfuighdís a chuid leabhar agus iad a dhóghadh nach mbeadh fhios aige cé’n cíos a bhí le h-íoc. Is thoir ar an gcnoc i gCilléinde a bhí sé i-n-a chodladh. Bris siad an doras agus isteach leó. Fuair siad an leabhra agus fuair siad currach. Amach leó go dtí Oileán an Tuighe agus sgaoil siad síos na leabhra, agus shuncáil siad. Nuair a bhí sé ag cuartughadh tríd a cuid leabhar la’r na bháireach ní raibh tuairisc ortha.
    Mór Ní Fhátharta
    Gort na gCapall, Co. Galway