School: Fearann an Choirce (roll number 14532)

Fearann an Choirce, Co. Galway
Seán Ó Maoldhomhnaigh

1. Naomh Pátrún an Cheanntair
    Sé Naomh Eoin Naomh Pátrúin, Ghuirt na gCapall. Sé Naomh Éinne Naomh Pátrún Árainn. Ní’l Mainistir ná teampall ná cill in-Gort na gCapall; acht tá teampaill i gCilléinne ní’l aon ceann air; acht tá na ballaí agus na beanna n-a seasamh fós. Tá tobar ann freisin ar dtugtar tobar Chuilm Chille. Tugtar turas air ar na 9adh lá de Meitheamh. Bhí Aifrionn i dteampall Éinne ar an 21adh Márta. Tá teampall i Mainistir agus tá tobar ann freisin ar a dtugtar tobar Ciarán. Bíonn daoine ag tuibhairt cuairte air an 10adh lá de mheadhaon-fógmhar. Tá na seacht dteampaill in Eonacht, agus tá leaba an
    Mór Ní Fhátharta
    Gort na gCapall, Co. Galway