School: Oileán Iarthach

An tOileán Iarthach Thiar, Co. Galway
Seán Ó Ceallaigh

1. (continued from previous page)
    Slat do bhuailfeadh Meirceachaoin a d'ól mo chuid súgh craobh" "Ní bhhuighe tú mise" a dubhairt an scian " Nó go bfhuige tú duine a ghéaruigheas mé. Chuaidh sé annsin go di teach ag iarraidhe cloch. Nuair a tháinig sé go dtí an cloch "Cá bhfuil tú ag dul?" a dubhairt an cloch. "Tá mé ag iarraidhe cloch, cloch a ghéaróeadh scian, scian bhaifeanfeadh slat, slat bhuaildeafh Meirceachaoin a d'ól mo chuid súgh craobh." "Ní bhfuighe tú mise" a dubhairt a cloch "go bhfuighe tú uisge a fhliuichfas mé." Chuaidh sé go dtí an t-uisge annsin agus dunhairt sé, "Tá mé ag iarraidh uisge a fhluchfas cloch, cloch a ghéaróchadh scian, sican a bhainfeadh slat, slat a bhuailfeadh meireachaoin a d'ól mo chuid súgh craobh." "Ní bhfuighe tú mise" a dubhairt an t-uisge, "go bhfuighe tú con a shnámhfas mé." "Cá'il tú ag dul?" a dubhairt an con. "Tá mé ag iarraigh con a shnámhfas uisge a fhluichfeadh cloch, dhéaróchadh scian, scian a bhainfeadh slat, slat a buailfeadh Meireachaoin a d'ól mo chuad súgh craobh" "Ní bfhuige tú mise" a dubhairt an con, "go bfhuige tú im a chuirfeas tú ar mo chosa" "Cá bhfuil tú
    AT2030: The Old Woman and her Pig
    Áine Ní Mháinnín