School: Oileán Iarthach

An tOileán Iarthach Thiar, Co. Galway
Seán Ó Ceallaigh

1. Bhí fear agus gasúr ina gcomnuidhe i dteach beag fadó. Pádraig an t-ainm a bhí ar. Bhí sé an reamhar agus bhíodh daoine sidhe ar a tóir go minic. Aon lá amháin chonnaic a mháthair ag teacht iad. Dubhairn sí leis a dul suas air an lota go mbead siad imtighthe agus chuaid.
    Nuair a tháinig siad isteach d'fhiafruighsiad cé raibh Padraigh agus duairt an mháthair go raibh sé imtigthe amach.
    "Tá mé annseo" adeir Padraigh. "Gaibh anuas". "Tá go leor rudaí deasa againn duit". Tháinig sé anuas agus dubhairt siad leis go raibh siad sa mála. Chuaidh se go dtí an mála agus nuair a bhí sé osgailge chaith siad síos sa mála é agus thug siad leo go dtí an teach é.
    Nuair a bhí siad ag teacht gar don teach shuide siad síos go leigfead
    AT0311: Rescue by the Sister